Profiel Toezicht 3.0 krijgt navolging in Duitsland

Het optimale profiel van de Duitse non-executive 1.0

In navolging op het Profiel Commissaris / Toezichthouder 3.0 dat in Nederland inmiddels door vele commissarissen en toezichthouders is omarmd, is ook over de grens interesse in het NKCC model om Toezicht verder te professionaliseren. Omdat vanuit het Rijnlands Bestuursmodel veel gelijkenis bestaat heeft op uitnodiging van Peter Dehnen, directeur van GermanBoardRoom, het internationale team van The Twelve het Profiel van de Duitse non-executive 1.0 onderzocht en gedefinieerd.

Kathelijne Drenth, CEO van The Twelve heeft dit inspirerende profiel als het nieuwe model voor non-executives tijdens de 2e GermanBoardRoom conferentie op 22-23 november 2012 in Düsseldorf gepresenteerd.

The Twelve is samenwerkingspartner van het NKCC in het Nederlandse Profiel Toezicht 3.0 voor commissarissen en toezichthouders van de toekomst, de Duitse samenwerkingspartner is GermanBoardRoom. Beide bestuurders Norbert de Melker (NKCC) en Peter Dehnen (GermanBoardRoom) en dr. Hans-Joachim Körber, voorzitter Vereinigung der Aufsichtsräte in Deutschland e.V. (Vard) waren aanwezig op de conferentie. (zie foto)

In januari 2013 organiseren GermanBoardRoom en The Twelve een denktank om de dialoog over het Duitse profiel 1,0 aan te gaan met als doel de deelnemers in de ontwikkeling van het Profiel te laten participeren en verder te helpen bij de versterking en verdere professionalisering van hun prestaties die ook in Duitsland van hen gevraagd worden.

Voor een lezing over het Duitse of Nederlandse profiel, de beoordeling van uw raad op de basis van het profiel Toezichthouden 3.0 en andere toepassingen van het nieuwe model, nodigen wij u uit contact met ons op te nemen voor meer informatie.

contactgegevens:

The Twelve: office@thetwelve.eu, +31(0) 6 811 33 677
NKCC: info@rotterdam-istanbul.com , 088 6522000

deutscher_aufsichtsrats_tag_november_2012

Foto: Deutscher Aufsichtsratstag Düsseldorf, 22-23 november 2012.
v.l.n.r. Norbert de Melker (NKCC), dr. Hans-Joachim Körber (Vereinigung der Aufsichtsräte in Deutschland e.V. Vard), Kathelijne Drenth (The Twelve) en Peter Dehnen (German BoardRoom).

NKCC Partners


Rabobank


Van Doorne


Kennis en Diensten Partners


logo
logo
logo

Nieuws en actualiteiten

Het Nationaal Commissarissen Onderzoek wordt dit jaar voor de zevende keer uitgevoerd en richt zich ..
De monitoring commissie Streppel heeft de afgelopen vier jaar toegezien op naleving van de corporate ..
Master thesis over 'sensemaking' in raden van toezicht. In de literatuur over raden van toezicht gaa ..
Op 9 september heeft het NKCC een brief gestuurd naar Minister Kamp waarin de zorgen van de sector v ..

Bijeenkomsten

Op 9 oktober 2013 vanaf 14.00u. vindt op het ABN-AMRO hoofdkantoor een samenkomst plaats met als the ..
Op donderdagmiddag 28 november 2013 vindt  van 14.30 uur tot circa 21.00 uur het 4e Nationale R ..