Het 4e Nationale Reputatie Congres, voor en door bestuurders en toezichthouders

Op donderdagmiddag 28 november 2013 vindt  in Amsterdam vanaf 14.30 uur het 4e Nationale Reputatie Congres plaats met als thema: “A good reputation; the new capital.”

Bekijk de uitnodiging van Doekle Terpstra, Astrid Joosten en Marco Groot op YouTube

Nieuw besturen vraagt om Nieuw Toezicht. Nieuwe Bestuurders ontmoeten het Nieuwe Toezicht op 28 november

Reputatie gaat verder dan een mooi verhaal aan de buitenkant. Van consumenten en burgers tot aandeelhouders en belangengroepen: iedereen wil erop kunnen vertrouwen dat bestuurders van organisaties transparant opereren en dat ze geloofwaardig zijn in wat ze beloven. De maatschappij heeft behoefte aan bestuurders en toezichthouders die een helder moreel kompas volgen, niet alleen in woord maar ook in daad.

Nieuw Bestuursmodel voor Governance

Tijdens dit congres zal, in het bijzijn van 100 bestuurders en toezichthouders, het Nieuwe Bestuursmodel voor Governance worden gepresenteerd. Dit Bestuursmodel staat garant voor een heldere en transparante manier van aansturen van een organisatie, met als belangrijkste doel het opbouwen van vertrouwen van binnenuit. Onder meer bestuurders als Doekle Terpstra (onderwijsbestuurder en lid Commissie Halsema) en Wouter van Ewijk (voormalig lid RvB VUmc zorgbestuurder, Anke Huizenga bestuursvoorzitter ouderenzorg ZuidOostZorg, Volkert Engelsman CEO Eosta  en Astrid Joosten (mediapersoonlijkheid) reflecteren op het Nieuwe bestuursmodel.

Het Nieuwe Besturen, vraagt om het Nieuwe Toezicht…

            Van regels, naar richting

            Van normen, naar waarden

            Van buitenaf, naar van binnen uit

Nieuwe Bestuurders ontmoeten het Nieuwe Toezicht 

Het Nieuwe Besturen kan niet zonder het Nieuwe Toezicht. Daarom besteden we dit congres speciale aandacht aan de veranderende rol van de toezichthouders en commissarissen. Welke rol belangrijke rol vervullen zij bij het Nieuwe Besturen?

“De gehele context van vernieuwend besturen vind ik erg goed. De relatie tussen Nieuwe Bestuurders en het Nieuwe Toezicht moet ook gemaakt worden, want het toezicht moet wel mee.”  Hans Feenstra, Voorzitter Raad van Bestuur Martini Ziekenhuis

“Het oude besturen is niet zozeer verkeerd, maar bij een nieuwe tijd hoort een andere vorm van besturen. Als toezichthouder moet je dat wel op tijd oppakken. Gelukkig wordt er vanuit de toezichthouders steeds vaker gevraagd om Nieuwe Bestuurders.” Arko van Brakel, algemeen directeur de Baak

Kortom, commissarissen en toezichthouders van Nederland, veeg uw drukbezette agenda voor één middag leeg, neem uw bestuurder mee en laat u inspireren over de nieuwste trends op het gebied van governance!

NKCC ondersteunt het Nieuwe Besturen en nodigt u uit tot deelname op het 4e Nationale Reputatie Congres, op 28 november 2013, van 14.30 uur tot en met circa 21.00 uur.

Investering: €595,- excl. BTW, inclusief studiemateriaal, walking dinner en borrel. Locatie:  Auditorium Dauphine, Prins Bernardplein 175, Amsterdam

Meer informatie en inschrijving. Download de hand-out voor uitgebreide informatie van het congres.

NKCC Partners


Rabobank


Van Doorne


Kennis en Diensten Partners


logo
logo
logo

Nieuws en actualiteiten

Driebergen/Den Haag, 11 juni 2014 - De NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Dir ..
Eind april kwamen 35 commissarissen van familiebedrijven bij elkaar om vast te stellen welk houvast ..
Er is steeds meer bewustwording dat biases ook doordringen tot in de boardroom. Dit bewustzijn was d ..
Maximering vergoedingen (WNT), limitering van het aantal toezichthoudende functies, gewijzigde econo ..

Bijeenkomsten

Ronde tafel bijeenkomst over de rol en positie van de toezichthouders rondom het thema Beloningen. W ..
Wegens succes herhalen wij deze bijeenkomst. Zonder problemen grenzen (laten) verleggen. Woensdag 17 ..
Terugblik op de Nationale Dag: Het Nieuwe Toezicht niet toekijken maar zien ..