Eerste acht commissarissen via het web een feit

Het initiatief van PMP Supervisor voor een transparante selectie van Commissarissen, Toezichthouders en Raad van Adviesleden (CTA’s) is niet onopgemerkt gebleven: op dit terrein belangrijke organisaties als het Nederlands KennisCentrum voor Commissarissen en Toezichthouders (NKCC), de Governance University en multinational Aon zijn een samenwerking met PMP aangegaan. “PMP Supervisor verbetert de kwaliteit van toezicht in Nederland op een hele toegankelijke manier”, vertelt Norbert de Melker, directeur van het NKCC. “Daar werken we graag aan mee.”

CTA’s zitten onder meer in de top van duizenden bedrijven, de zorg, het onderwijs, pensioenfondsen, verzekeraars en woningcorporaties. Hun beslissingen zijn van invloed op miljoenen mensen en honderden miljarden euro’s. Vaak zonder het te weten heeft iedere Nederlander direct of indirect te maken met één of meer CTA’s. Het is dus van groot belang om de juiste mensen te vinden voor het vervullen van deze functies.

Organisaties vinden een CTA nog vaak via het eigen netwerk; dat lijkt wel zo snel en gemakkelijk. “Maar deze manier heeft zijn beperkingen”, zegt Gerben van der Werf van het Amsterdamse bedrijf PMP Supervisor. “Organisaties kunnen tegenwoordig net zo snel en gemakkelijk op een transparantere en objectievere manier kandidaten vinden via het online platform van PMP. Hiermee vergroten ze hun zoekmogelijkheden. Nu er steeds meer van CTA’s wordt verwacht, is dat nog belangrijker dan voorheen.”

Op de website www.pmpsupervisor.com kunnen instellingen snel en heel gericht op zoek naar een geschikte CTA door het inzien en beoordelen van anonieme profielen. Hierin staat niet alleen de werkervaring van kandidaten, maar ook persoonlijkheidskenmerken en verwachtingen. Alle profielen zijn door PMP gecheckt en met de kandidaat doorgenomen.

PMP Supervisor biedt een toegankelijk platform waar vraag en aanbod elkaar vinden. De keuze voor kandidaten en persoonlijke kennismaking is helemaal in handen van de ‘zoekende organisatie’. “Sinds de start van de site, hebben acht instellingen een nieuwe CTA gevonden.”, vertelt Gerben van der Werf. “We zijn trots op deze mooie start, het blijkt dat het goed werkt. Nu kunnen we verder groeien.”

In het begin was er wat scepsis onder de CTA’s, maar die is door PMP inmiddels weggenomen: er komen 10 tot 15, soms wel 20 aanmeldingen per week binnen. “We hebben de bedrijven en instellingen ook echt iets te bieden. Door simpelweg de gewenste kenmerken aan te klikken in de uitgebreide database, is de kans van slagen bijzonder hoog.” aldus Gerben van der Werf.

Dat wordt beaamd door Lauk Slabbers, bestuurder van Kliniek Kop en Lijf: “ik was verbaasd over het gemak en de snelheid waarmee ik via PMP een toezichthouder heb gevonden. Een half uur online en drie gesprekken verder hadden we de juiste persoon te pakken.”

Over PMP supervisor

PMP Supervisor is ontwikkeld in nauwe samenwerking met ervaren CTA’s en intermediairs. De oprichters hebben uitgebreide ervaring in het online, anoniem matchen van ervaren mensen op kwaliteitsaspecten en passen dat toe op het verbeteren van de vindbaarheid van geschikte CTA’s. www.pmpsupervisor.com is de openbare website.

NKCC- Regeling met PMP Supervisor:

  • CTA's bij PMP Supervisor krijgen 50% korting op de entreefee van het NKCC                          
  • Leden van het NKCC krijgen 50% korting op de entreefee van PMP Supervisor

PMPSupervisor in de media:

 

NKCC Partners


Rabobank


Van Doorne


Kennis en Diensten Partners


logo
logo
logo

Nieuws en actualiteiten

Driebergen/Den Haag, 11 juni 2014 - De NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Dir ..
Eind april kwamen 35 commissarissen van familiebedrijven bij elkaar om vast te stellen welk houvast ..
Er is steeds meer bewustwording dat biases ook doordringen tot in de boardroom. Dit bewustzijn was d ..
Maximering vergoedingen (WNT), limitering van het aantal toezichthoudende functies, gewijzigde econo ..

Bijeenkomsten

Ronde tafel bijeenkomst over de rol en positie van de toezichthouders rondom het thema Beloningen. W ..
Wegens succes herhalen wij deze bijeenkomst. Zonder problemen grenzen (laten) verleggen. Woensdag 17 ..
Een gedragsmatig perspectief op het proces van besluitvorming. Waarom ook slimme mensen soms domme ..
  Het Nieuwe Toezicht niet toekijken maar zien   Tijdens de Nationale Dag komen commiss ..