Doe mee aan het Nationaal Commissarissen Onderzoek 2011

Nationaal Commissarissen Onderzoek 2011

Thema dit jaar: Evaluatie

Voor de vijfde maal voeren Prof. Dr. Auke de Bos (Erasmus Universiteit) en Prof .dr. Mijntje Lückerath-Rovers (Nyenrode/Erasmus Universiteit) dit jaar het Nationaal Commissarissen Onderzoek uit. Het onderzoek van 2011 richt zich, naast de jaarlijkse vragen over de karakteristieken van de commissaris, op de evaluatie van het functioneren van de RvC. Wij zijn bijvoorbeeld geïnteresseerd in de wijze waarop de RvC zichzelf evalueert, en wat hierbij de belangrijkste onderwerpen zijn.

Jaarlijks doen ruim 400 commissarissen en toezichthouders mee aan dit onderzoek. Wij willen u ook dit jaar weer vragen mee te werken. Uw medewerking aan het onderzoek draagt bij aan een betrouwbare en uitgebreide kennisverzameling over belangrijke aspecten van toezicht in verschillende sectoren. De onderzoeken van voorgaande jaren zijn op te vragen bij het Erasmus Instituut Toezicht en Compliance (www.toezichtencompliance.nl)

In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt de enquête niet meer per post verstuurd maar is deze enkel digitaal in te vullen. Het programma dat hiervoor gebruikt wordt, is gebruiksvriendelijk en het beantwoorden van de vragen zal u maximaal 15 minuten van uw tijd vragen. Via onderstaande link komt u direct in de enquête en kunt u starten met het beantwoorden van de vragen.

Klik hier: ENQUÊTE FORMULIER NCO 2011

Het Nationaal Commissarissen Onderzoek wordt door ons geheel onafhankelijke wijze uitgevoerd, ook dit jaar weer met medewerking van het Nederlands KennisCentrum voor Commissarissen (NKCC). Wij hopen dat u zult meewerken en voor 15 oktober de digitale vragenlijst wilt invullen. Uw bijdrage zal uiteraard vertrouwelijk worden behandeld en de resultaten worden weer anoniem verwerkt.

De resultaten van het onderzoek zullen gepresenteerd worden op de Nationale Dag van Commissarissen en Toezichthouders op 19 januari 2012 in het Kurhaus te Scheveningen.

NKCC Partners


Rabobank


Van Doorne


Kennis en Diensten Partners


logo
logo
logo

Nieuws en actualiteiten

Driebergen/Den Haag, 11 juni 2014 - De NCD (Nederlandse vereniging van Commissarissen en Dir ..
Eind april kwamen 35 commissarissen van familiebedrijven bij elkaar om vast te stellen welk houvast ..
Er is steeds meer bewustwording dat biases ook doordringen tot in de boardroom. Dit bewustzijn was d ..
Maximering vergoedingen (WNT), limitering van het aantal toezichthoudende functies, gewijzigde econo ..

Bijeenkomsten

Ronde tafel bijeenkomst over de rol en positie van de toezichthouders rondom het thema Beloningen. W ..
Wegens succes herhalen wij deze bijeenkomst. Zonder problemen grenzen (laten) verleggen. Woensdag 17 ..
Een gedragsmatig perspectief op het proces van besluitvorming. Waarom ook slimme mensen soms domme ..
  Het Nieuwe Toezicht niet toekijken maar zien   Tijdens de Nationale Dag komen commiss ..